Over 'mijn' champagnes

wijnboeren

Created with Sketch.

Al 'mijn' wijnboeren zijn kleine zelfstandige vignerons. Die van eigen wijngaarden zelf de mooiste champagnes maken. Met passie en vakmanschap dat soms generaties is doorgegeven.
Maar vaker juist door een breuk met de traditie, op geheel eigen wijze en stijl vormgegeven. Dat zie je vooral terug bij de huidige jonge generatie die respect voor natuur en mens voorop hebben staan. Op de een of andere manier proef je dat in de champagne terug.

Montagne de Reims

  • Roger Manceaux | Rilly la Montagne
  • Stroebel | Villers-Allerand
  • Pehu-Simonet | Verzenay
  • Mouzon-Leroux | Verzy
  • Andre Beaufort | Ambonnay


Cote des Blancs

  • Pierre Legras | Chouilly
  • Vauversin | Oger
  • Franck Bonville | Avize


Cote des Bar

  • Charles Dufour | Landreville
  • Domaine de Bichery | Neuville sur Seine


Vallee de la Marne

  • David Levasseur | Cuchery
  • Vincent Charlot | Mardeuil

stijlen en regios

Created with Sketch.

Er zijn heel veel facetten en aspecten aan champagne. Denk aan:

  • de druiven: van klassieke assemblages tot blanc de blancs en blanc de noirs
  • de dosage: van zero tot brut (demi-sec alleen op verzoek)
  • de stijl (aperitief, begeleiding van diner, genieten van een vintage of houtgerijpte champagne)
  • de filosofie van de maker: traditioneel, biologisch of biodynamisch

Ik heb mijn assortiment zo opgebouwd dat al deze facetten in verschillende varianten beschikbaar zijn.

En natuurlijk is de regio en het terroir een belangrijk aspect en eentje dat steeds meer mensen leren kennen (zie bij wijnboeren voor de champagnehuizen per regio).

Naast champagnes worden er de regio ook erg mooie stille wijnen gemaakt: de coteaux Champenois. Altijd in kleine oplages en zeer bijzonder (en kostbaar). En wat dacht je van Ratafia; een versterkte, wat  zoetere wijn/likeur die soms jaren ligt te rijpen in houten vaten en een bijzondere begeleiding biedt bij dessert of kaas.

inzet mogelijkheden

Created with Sketch.

Zoek je:

  • een prachtige champagne van het huis,
  • verbreding of verdieping van je wijnkaart,
  • verwenning van je reguliere gasten of verbazing van de connaisseur,
  • een welkomstgeschenk voor je hotelgast dat ze niet zullen vergeten,
  • een relatiegeschenk met een zeer hoge uitstraling,
  • een luxe en betaalbaar aperitief voor events?


Ik kan je zeker helpen!

roger manceaux

pierre legras

charles dufour

pehu-simonet

stroebel

de bichery

levasseur

vincent charlot

andre beaufort

vauversin

franck bonville


mouzon-leroux